Au trecut și sărbătorile de iarnă, iar eu sunt cu gândul la vacanțe, cele trecute dar și cele viitoare 🙂

Îmi amintesc cu drag de vacanța din Cipru, care a fost mult peste așteptări dar și de cel mai frecventat restaurant de noi din Larnaca, Alexander, care este chiar pe faleză, aproape vizavi de leul venețian 🙂

leu.jpg

Am încercat mai multe feluri de mâncare, printre care halloumi, brânza națională a Ciprului, făcută la grătar și băgată în pâinica proaspătă, făcută în ”casă” pe care o tot găsești în zonă, dar și la restaurantele cu specific grecesc de la noi. Recunosc că a fost cam multă ”pyta”, dar gustarea a fost bună, mai ales că am devenit mare fan halloumi.

halloumi

Bineînțeles că am încercat și souvlaki, care se găsește cam peste tot, adică o fripturică de porc, alături de roșii, castraveți și pătrunjel așezate comod într-o pyta caldă 🙂 Revin cu poze cu souvlaki de la un alt restaurant într-un articol viitor.

Meniul fiind variat, cu produse naționale și internaționale, într-o altă zi am comandat pizza, care a fost absolut delicioasă. Ketchup-ul a fost gratuit, venit la tub, dar a fost totuși acceptabil.

pizza

Ca desert mi-am luat într-o singură seară niște clătite umplute cu ciocolată, servite cu topping de ciocolată, înghețată și frișcă-un deliciu 🙂inghe

Tot aici am descoperit vinul retsina, cu veche tradiție la greci. Un vin ușor și vesel, cu o aromă puternică, dar foarte plăcută de pin, care îl făcea mai răcoros.

Oamenii de aici erau foarte primitori și atenți, printre care și Maria, din Iași. 🙂 Tot timpul ne serveau cu promptitudine dar ne și întrebau dacă dorim ceva din partea casei-cafea, înghețatată sau un aperitiv. Am acceptat o dată niște ouzo 🙂

Prețurile mi s-au părut cam cele mai bune comparativ cu celelalte restaurante de pe faleză, dar mai mari decât la restaurantul New York pe care l-am lăudat data trecută 🙂 Cert e că n-am dat niciodată mai mult de 30 de euro pe mâncare, băutură si bacșiș, pentru amândoi.

Notele mele pentru restaurantul Alexander sunt:

Servire: 9,5

Locație: 9,5

Mâncare: 9

Prețuri: 7

Advertisements