Dacă ajungeți în Larnaca, unde e foarte frumos (nu mai insist), va recomand câteva restaurante încercate personal 🙂

Primul este testat chiar din prima seară, după ce ne-am cazat am căutat sa mergem sa mâncăm pe undeva, că eram lihniți. Am zis să mergem în centru, doar că am luat-o în direcția opusă. 🙂 N-am mers mult și am ajuns pe un bulevard care semăna cu strada Griviței din Brașov (nici acum nu știu cum se numește), unde ne-am oprit la primul restaurant pe care l-am găsit-New York.

Avea măsuțe acoperite cu fețe de masă cu pătrățele, scaune alb cu albastru. Sistemul este cam ca la mall-adică au o vitrină cu tot felul de mâncăruri, alegi ce-ți place, apoi ți se aduce la masă comanda și plătești când pleci.

La recomandarea reprezentantei restaurantului, doamna Marcela din Iași :), ne-am luat câte un burger, dar și vinete la tavă, că arătau bine.

Burgerii, foarte buni, au venit cu specific cipriot (cred), pentru că erau.. dezmembrați, sau nu știu cum să le zic altfel. Hamburgerii-3 la numar pentru 2 persoane, foarte buni-numai bine condimentați și fain făcuți la grătar, au venit separat, chifla (o bucata-dar mai mult decât suficientă)-separat, iar salata a venit și ea singurică, așa că le-am combinat după pofta inimii. Recunosc că mi-a plăcut ideea, astfel încât a savura un burger nu mai presupune (aproape) dislocări de maxilar și consum exagerat de pâine.

Burger

N-am poză cu vinetele la cuptor, dar vă spun cu mâna pe inimă că au fost delicioase, iar porția uriașă.

Ne-am dus, rostogolindu-ne, după masa copioasă, la momentul adevărului: nota de plată. 2 burgeri, o porție de vinete la cuptor, 3 beri Keo la 33 cl: când am auzit cât fac, să cădem din picioare: 12 euro (doisprezece) 🙂 Am confirmat cu doamna Marcela că sigur așa e, și am plecat pe deplin satisfăcuți.

Am revenit într-o altă seară, și ne-am luat tocăniță de vită cu ceapă, iepure făcut la cuptor, cu garnitură de cartofi, plus jumătate de porție de legume la cuptor.

Tocănița a fost excelentă, cu carnea foarte fragedă și gustoasă; n-am gustat ceapa (că deh, nu suntem prietene), dar lui hubby i-a plăcut mult și acea ceapă făcută la cuptor.

vita

N-am mai mâncat de mult iepure, dar a fost foarte bun și el-făcut la cuptor și avea și câte o frunză de dafin, de aromă 🙂

iepure

Desfătarea a fost completă, că am îndrăznit să-mi iau și desert. Nu aveau decât baclava în seara respectivă, pe care aș fi preferat-o mai însiropată și cu ceva mai multă nucă, dar a fost ok.

baclava

Desigur, cele de mai sus au mers cu 3 beri, pentru amândoi. Nu vreau să mă gândesc cam la ce preț ne-ar fi dus o asemenea masă la un restaurant din Brașov, dar și a doua oară șocul a fost mare-nota de plată: 15 euro (cincisprezece) 🙂

Notele mele pentru acest restaurant minunat sunt:

Servire: 9 (n-ai meniu, trebuie să te duci să zici ce dorești)

Locație: 8 (locul nu arată rău deloc, îi dau 8 doar că nu e mai aproape de centru-oricum am senzația că restaurantul e mai mult pentru localnici decât pentru turiști)

Mâncare: 10

Prețuri: 10

Nu vreau să repet, dar acest loc chiar merită vizitat dacă ajungeți în Larnaca-mâncare delicioasă și prețuri mici.

Advertisements